Kremlinul anunta ca presedintele Vladimir Putin a primit luni un apel telefonic de la premierul grec Alexis Tsipras, al carui Guvern se afla intr-o cursa contra-cronometru pentru a ajunge la un acord de salvare cu creditorii, relateaza The Associated Press in pagina electronica.

Cei doi lideri au discutat despre rezultatul referendumului de duminica din Grecia si despre "o serie de probleme privind continuarea dezvoltarii cooperarii ruso-grecesti", a anuntat Kremlinul. In convorbirea cu Tsipras, Putin si-a "exprimat sustinerea fata de poporul grec in vederea depasirii dificultatilor cu care se confrunta tara", potrivit presedintiei ruse, scrie Mediafax.

Seful celei de a doua cea mai mare banca de stat din Rusia, VTB, a declarat in weekend ca Rusia ar putea fi interesata sa achizitioneze active grecesti, in cazul in care acestea ar urma sa fie privatizate. Andrei Kostin a precizat ca Moscova ar putea sa fie interesata de porturi, aeroporturi, cai ferate sau companii din sectorul energetic.

Insa este putin probabil ca Rusia sa acorde Greciei imprumuturi, a subliniat sefuil VTB.

Pe de alta parte, Tsipras a discutat luni, la telefon, cu presedintele Bancii centrale Europene (BCE) Mario Draghi, potrivit unor surse guvernamentale elene citat de ziarul francez Le Figaro. De asemenea, seful statului grec, Prokopis Pavlopoulos a discutat la telefon, luni inainte de pranz, cu presedintele François Hollande.

Aceste discutii au avut loc in timpul unei pauze a reuniunii liderilor tuturor partidelor grecesti, convocati de catre Alexis Tsipras, sub egida presedintelui Pavlopoulos. Tsipras a discutat deja la telefon cu Hollande, duminica seara, dupa anuntarea victoriei taberei "nu" in referendumul prin care grecii au respins un plan european de salvare a tarii.

Industria turismului din...
Citeste si: Industria turismului din Grecia, un nou record in 2018


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Rusia: Sanctiunile UE neaga dreptul nostru de a ne apara frontierele