Austria a sesizat Curtea de Justitie a Uniunii Europene (CJUE) pentru a denunta oferirea de subventii comunitare pentru construirea unei centrale nucleare in Marea Britanie, afirma oficiali guvernamentali britanici citati de BBC News online.

"Sunt puse la dispozitie subventii pentru sustinerea unor tehnologii care sunt in interesul general al statelor membre UE. Dar nu este cazul energiei nucleare", a argumentat cancelarul Austriei, Werner Faymann. Guvernul de la Viena sustine ca proiectul centralei nucleare de la Hinkley Point incalca legislatia europeana si risca sa afecteze piata energiei, scrie Mediafax.

In cadrul controversatului proiect, Marea Britanie va finanta din fonduri europene construirea a doua noi reactoare in sud-vestul regiunii Anglia. Ca parte a acordului, Guvernul britanic va garanta un tarif fix pentru electricitate grupului francez EDF, care construieste centrala nucleara.

Insa ministrul austriac al Mediului, Andrä Rupprechter, a argumentat ca energia nucleara nu mai este eficienta din punct de vedere economic si nu ar trebui resuscitata prin subventii de stat. In pofida criticilor unor organizatii ecologice si a unor state UE, Comisia Europeana a aprobat proiectul in octombrie 2014.

Austria se asteapta la...
Citeste si: Austria se asteapta la inchiderea centralelor nucleare din UE


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
#Colectiv: Romania nu a activat Mecanismul UE de protectie civila