Austria a sesizat Curtea de Justitie a Uniunii Europene (CJUE) pentru a denunta oferirea de subventii comunitare pentru construirea unei centrale nucleare in Marea Britanie, afirma oficiali guvernamentali britanici citati de BBC News online.

"Sunt puse la dispozitie subventii pentru sustinerea unor tehnologii care sunt in interesul general al statelor membre UE. Dar nu este cazul energiei nucleare", a argumentat cancelarul Austriei, Werner Faymann. Guvernul de la Viena sustine ca proiectul centralei nucleare de la Hinkley Point incalca legislatia europeana si risca sa afecteze piata energiei, scrie Mediafax.

In cadrul controversatului proiect, Marea Britanie va finanta din fonduri europene construirea a doua noi reactoare in sud-vestul regiunii Anglia. Ca parte a acordului, Guvernul britanic va garanta un tarif fix pentru electricitate grupului francez EDF, care construieste centrala nucleara.

Insa ministrul austriac al Mediului, Andrä Rupprechter, a argumentat ca energia nucleara nu mai este eficienta din punct de vedere economic si nu ar trebui resuscitata prin subventii de stat. In pofida criticilor unor organizatii ecologice si a unor state UE, Comisia Europeana a aprobat proiectul in octombrie 2014.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri