Euclide Tsakalotos a fost numit in functia de ministru de Finante al Greciei, inlocuindu-l pe Yanis Varoufakis, care a demisionat dupa referendumul in care grecii au spus un "nu" hotarat fata de planul de ajutor financiar al europenilor, informeaza presa elena.

Ministrul grec al Finantelor, Yanis Varoufakis, a demisionat luni, argumentand ca partenerii europeni nu doresc prezenta sa la reuniunile Eurogrup. In acest context, premierul de extrema-stanga al Greciei, Alexis Tsipras (foto), l-a desemnat luni dupa-amiaza pe Euclide Tsakalotos, pana acum secretar de stat in Ministerul de Externe, in functia de ministru al Finantelor, informeaza Mediafax.

Cine este noul ministru de Finante al Greciei

Euclid Tsakalotos, noul ministru de Finante al Greciei, are 55 de ani si coordoneaza din aprilie negocierile cu creditorii internationali, el fiind un economist format la Universitatea britanica Oxford. Tsakalotos, in varsta de 55 de ani, s-a nascut in orasul olandez Rotterdam.

Euclid Tsakalotos a absolvit Colegiul pentru Studii Economice al Universitatii Oxford, iar in anul 1989 a obtinut titlul de doctor in economie.
In ultimele luni, economistul a devenit coordonatorul negocierilor cu creditorii internationali. Tsakalotos este membru al formatiunii de extrema-stanga Syriza de aproape zece ani si este deputat din 2012.

Descris drept "creierul din spatele politicilor economice ale partidului Syriza", Tsakalotos a scris sase carti, abordand inclusiv cauzele crizei economico-financiare din Grecia.

Citeste si:
Bursa de Valori Bucuresti, cea mai mare crestere din lume in 2019
Bursa de Valori Bucuresti,...

Sursa foto: Mediafax Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Tsipras a remaniat Guvernul Greciei