Parlamentul European a aprobat, marti, propunerea Comisiei Europene privind alocarea a 8,5 milioane euro pentru Romania, pentru a compensa pagubele provocate de inundatiile din 2014.

Plenul Parlamentului European a aprobat, marti, cu 667 de voturi "pentru", 31 "impotriva" si 11 abtineri, raportul referitor la propunerea de decizie a Parlamentului European si a Consiliului privind mobilizarea Fondului de Solidaritate al Uniunii Europene in vederea sprijinirii Romaniei, Bulgariei si Italiei, afectate de inundatiile din anul 2014, relateaza Mediafax.

Inundatiile din lunile aprilie - mai 2014 au afectat 30 din cele 42 de judete ale Romaniei, iar cele din iulie - august 2014 au lovit regiunea Sud-Vest Oltenia. In cazul inundatiilor din sud-vestul Romaniei, au fost avariate 2.300 de case, 20 de scoli si 11 biserici, iar mai multe diguri si baraje au fost distruse. In total, peste 126.000 de romani au fost afectati de viituriile din 2014.

Raportul eurodeputatului PPE Siegfried Muresan prevede, pe langa cele 8,5 milioane de euro acordate Romaniei, alte doua milioane de euro pentru Bulgaria si 56 de milioane de euro pentru Italia, sumele fiind alocate din Fondul European de Solidaritate.

Propunerea Comisiei Europene a fost deja aprobata de Consiliu.

Citeste si:
PENNY Market incheie anul 2019 cu 256 de magazine deschise in Romania
PENNY Market incheie anul...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Trafic din ce in ce mai intens. Vom depasi 9 MIL. de masini in Romania