Ministrul german de Finante Wolfgang Schaeuble a declarat marti, la sosirea la reuniunea Eurogroup, ca presiunea pe Grecia este sa prezinte un plan prin care sa iasa din criza financiara, dupa ce grecii au respins propunerile creditorilor internationali, relateaza Bloomberg.

"Presiunea este in primul rand pe greci. Guvernul elen trebuie sa indice cum se poate intelege cu creditorii", a spus Schaeuble, potrivit Mediafax. Creditorii internationali ai Greciei dau dovada de un grad neobisnuit de ridicat de unitate, in asteptarea propunerilor noului ministru de Finante elen Euclid Tsakalotos, care ar trebui sa relanseze negocierile referitoare la reluarea finantarii tarii.

"Desigur ca UE are obligatia sa ajute Grecia, dar acest fapt depinde de decizia guvernului grec. Asteptam cu interes", a adaugat oficialul german. Seful Eurogroup, ministrul olandez de Finante Jeroen Dijsselbloem, a declarat la randul sau inainte de reuniune ca este gata sa asculte propunerile grecilor, asteptand ca Tsakalotos sa prezinte un program economic credibil, cu care Grecia sa merite sa primeasca ajutor.

Tsakalotos nu a dat declaratii inainte de intalnirea ministrilor de Finante, care va fi urmata de summitul sefilor de guverne din zona euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri