Premierul Greciei, Alexis Tsipras, l-a sunat marti pe presedintele Statelor Unite, Barack Obama, inaintea summitului Eurogrup, explicandu-i ca economia greaca are nevoie urgenta de un imprumut, relateaza Reuters.

"Barack Obama a exprimat speranta unui rezultat favorabil al negocierilor" Greciei cu creditorii internationali, a comunicat Casa Alba. "Statele Unite doresc mentinerea Greciei in zona euro", adauga Presedintia SUA, potrivit Mediafax.

Presedintele Statelor Unite, Barack Obama, a sunat-o, marti, pe Angela Merkel, cancelarul Germaniei, imediat dupa discutia telefonica pe care a avut-o cu premierul Greciei, Alexis Tsipras, liderul american pledand pentru ajungerea la un acord in scopul stabilizarii economiei elene.

"Este necesar sa se ajunga la un acord intre creditori si Grecia", a declarat Josh Earnest, purtatorul de cuvant al Casei Albe, citat de site-ul ziarului USA Today. "Un acord va trebui sa includa un pachet de reforme si de finantare care sa repuna Grecia pe calea cresterii economice si a sustenabilitatii datoriei", a spus Earnest.

"Ajungerea la un acord cu Grecia este un lucru complicat, dar este in interesul colectiv al Europei ca aceasta problema sa se rezolve", a subliniat reprezentantul Presedintiei SUA. Premierul Greciei, Alexis Tsipras, l-a sunat marti pe presedintele Statelor Unite, Barack Obama, inaintea summitului Eurogrup, explicandu-i ca economia greaca are nevoie urgenta de un imprumut.

Cancelarul da asigurari...
Citeste si: Iohannis s-a intalnit cu Merkel. Ce i-a transmis Cancelarul german

"Barack Obama a exprimat speranta unui rezultat favorabil al negocierilor" Greciei cu creditorii internationali, a comunicat Casa Alba. "Statele Unite doresc mentinerea Greciei in zona euro", adauga Presedintia SUA.

Alexis Tsipras, discurs miercuri in Parlamentul European

Premierul Greciei, Alexis Tsipras, va rosti, miercuri dimineata, un discurs in Parlamentul European, anunta presedintele institutiei, germanul Martin Schulz. "Dupa o conversatie telefonica pe care am avut-o cu domnul Tsipras, a confirmat ca va veni miercuri la sesiunea plenara a Parlamentului European", a transmis Schulz prin Twitter.

Guvernul Alexis Tsipras trebuie sa trimita, pana miercuri dimineata, un plan pentru accesarea de fonduri de urgenta din partea Uniunii Europene, a declarat, marti seara, Jeroen Dijsselbloem, presedintele Eurogrup. "Guvernul Greciei ne va trimite o solicitare pentru accesarea de fonduri prin Mecanismul European de Stabilitate (ESM), pana maine dimineata, iar planul va fi analizat printr-o teleconferinta a Eurogrup", a declarat Jeroen Dijsselbloem la finalul reuniunii ministrilor de Finante din zona euro. "Sper ca miercuri vor fi trimise propunerile si vor putea fi reluate negocierile. Este prematur sa fim optimisti, Grecia are nevoie de reforme credibile, asta asteptam", a subliniat Dijsselbloem.

Alexis Tsipras l-a sunat marti pe presedintele Statelor Unite, Barack Obama, inaintea summitului Eurogrup, explicandu-i ca economia greaca are nevoie urgenta de un imprumut.

Barack Obama si Hillary...
Citeste si: Dispozitive explozibile, trimise lui Obama si sotilor Clinton

Cetatenii greci au votat in proportie de 61% impotriva masurilor propuse de creditorii internationali, 38,99% pronuntandu-se in favoarea acestora.

Cetatenii greci au votat in proportie de 61% impotriva masurilor propuse de creditorii internationali, 38,99% pronuntandu-se in favoarea acestora. Grecia are o datorie totala de peste 320 de miliarde de euro, dintre care 65% catre tari din zona euro si catre FMI, iar 8,7% catre Banca Centrala Europeana (BCE). Incepand de la 1 iulie Grecia este, tehnic, in incapacitate de plati.

Sursa foto: Mediafax Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Ce carti ne recomanda Barack Obama sa citim in 2019