Ucraina risca sa nu aiba stocuri suficiente de gaze pentru iarna, dupa ce a redus importurile din Uniunea Europeana si a suspendat achizitiile din Rusia, transmite Bloomberg.

Statul ucrainean nu a importat gaze din Ungaria in aceasta luna si a redus achizitiile din Slovacia cu 27%, fata de sfarsitul lunii iunie, potrivit datelor operatorilor de retele, scrie Mediafax.

Marti, Ucraina avea rezerve de gaze de 12,2 miliarde de metri cubi, cu circa 15% sub nivelul din aceeasi perioada a anului trecut, potrivit datelor Gas Infrastructure Europe din Bruxelles.

Ucraina isi completeaza stocurile de gaze din productia interna si importurile din Europa, dupa ce Rusia a oprit livrarile in lipsa unui acord asupra preturilor din trimestrul al treilea. Ucraina mai importa gaze din Slovacia, dupa ce a oprit achizitiile din Ungaria la 1 iulie si pe cele din Polonia la 1 mai.

"Fluxurile inverse de gaze din UE ofera o diversificare cruciala a livrarilor, chiar daca vor fi insuficiente pentru acoperirea cererii. Pentru a trece iarna vor avea nevoie de inca cel putin 4-5 miliarde de metri cubi, dar nu va fi posibil fara gaze rusesti in vara", a declarat Christopher Haines, analist la BMI Research.

Ucraina se va simti confortabil daca stocurile vor ajunge la nivelul anului trecut, de 16,6 miliarde de metri cubi de gaze, inainte de inceperea sezonului de iarna, in octombrie, a declarat recent ministrul Energiei, Volodimir Demcisin.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri