Presedintele Parlamentului European, Martin Schulz, pledeaza pentru un "Guvern european", argumentand ca anumite probleme centrale din cadrul Uniunii Europene nu mai pot fi solutionate doar de sefii de state si de Guverne, relateaza AFP in pagina electronica.

"Problemele europene centrale, importante nu mai pot fi solutionate doar de sefii de Guverne", a declarat Schulz pentru saptamanalul german Stern, la o zi dupa acordul laborios semnat la Bruxelles intre Grecia si creditorii sai. "Pentru acest lucru, avem nevoie de institutii comunitare (...). Avem nevoie de un Guvern european", in special pentru probleme legate de comertul international, clima, imigratie, evaziune fiscala sau politica monetara, a adaugat el. "Ne aflam fara indoiala intr-o criza grava. Multa frustrare, dezamagire, neintelegere reciproca - la aceasta intensitate, este ceva nou pentru mine", a precizat el, insistand asupra faptului ca "Europa nu moare", scrie Mediafax.

Dupa negocieri maraton, liderii zonei euro au ajuns luni dimineata la un acord privind un nou plan de salvare a Greciei, pentru a evita iesirea tarii din uniunea monetara. Planul de salvare trebuie insa aprobat de Parlamentele mai multor state membre ale zonei euro, in timp ce parlamentarii greci trebuie sa voteze o serie de masuri de rigoare cerute de creditori.

Sursa foto: Martin Schulz/Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri