Barbatul care a ucis 12 persoane si a ranit alte 70 cand a deschis focul intr-un cinematograf din statul american Colorado, in iulie 2012, a fost gasit vinovat de omucidere, iar procurorii cer pedeapsa cu moartea, relateaza BBC News Online.

James Holmes, in varsta de 27 de ani, a fost gasit vinovat de 24 de capete de acuzare de crima si multiple acuzatii de tentativa de crima, pentru masacrul de la un cinematograf din orasul Aurora, unde avea loc o premiera a filmului Batman, scrie Mediafax.

Barbatul a pledat nevinovat pe motiv ca ar fi bolnav mintal, iar avocatul sau a afirmat ca sufera de schizofrenie, dar juriul format din noua femei si trei barbati a respins aceasta scuza. Procurorii au anuntat ca vor cere pedeapsa cu moartea impotriva lui.

Holmes, care nu avea antecedente penale, a intrat in cinematograful in care se aflau 400 de oameni, imbracat in negru si avand asupra sa trei arme de foc, potrivit datelor prezentate in cadrul procesului ce a durat 49 de zile. Printre victimele sale figureaza un barbat care implinea 27 de ani, o persoana care supravietuise unui atac armat la un centru comercial din Toronto si o fetita de sase ani a carei mama a fost paralizata in urma atacului.

Apararea sa a chemat la proces psihiatri care au conchis ca Holmes era psihotic si nu avea discernamant. Insa doi doctori chemati de acuzare au apreciat ca indiferent de starea mentala a lui Holmes, acesta stia ca ceea ce face este gresit.

Acuzarea a argumentat ca pregatirile detaliate ale acuzatului, inclusiv amplasarea unor explozibili in apartamentul sau, arata ca acesta era constient. Judecatorul a precizat ca decizia privind sentinta lui Holmes ar putea dura toata vara.

Crima de la metrou: Magdalena...
Citeste si: Crima de la metrou: Magdalena Serban, condamnata pe viata


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Atac la mall in Braila: un barbat a intrat cu masina in oameni