Presedintele Rusiei, Vladimir Putin, a semnat un ordin care prevede crearea unei noi forte militare, formata din profesionisti, in scopul imbunatatirii capacitatilor de reactie pe fondul tensiunilor cu Occidentul, informeaza cotidianul britanic The Telegraph.

Planul, prezentat in decretul prezidential ca fiind "experimental", prevede crearea unei forte militare care pentru inceput va avea 5.000 de membri.
Contingentul de reactie va fi format din militari care vor avea contracte pe trei ani pentru care vor fi remunerati, potrivit Mediafax.

Serviciul militar este obligatoriu in Rusia, dar au existat critici privind trimiterea recrutilor in teatre de operatiuni, inclusiv in estul Ucrainei. Armata rusa are 750.000 de membri activi si milioane de rezervisti. Potrivit presei ruse, membrii acestui contingent vor avea salarii lunare cuprinse intre 900 si 1.300 de euro.

Membrii contingentului de reactie se vor antrena cu regularitate si vor putea fi mobilizati rapid pentru operatiuni militare. Decizia lui Vladimir Putin pare a fi o masura simetrica fata de crearea fortei de reactie rapida a Aliantei Nord-Atlantice. Tensiunile dintre NATO si Rusia s-au amplificat in ultimul an si jumatate din cauza conflictului ucrainean.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri