Guvernul grec a ordonat rambursarea a unor datorii in valoare de 6,8 miliarde de euro catre creditorii internationali, dupa acordul preliminar de salvare convenit saptamana trecuta, a anuntat Ministerul de Finante, transmite Kathimerini. Platile ordonate luni de Guvernul grec includ datorii scadente catre Banca Centrala Europeana, FMI si banca centrala elena, a declarat un oficial al Ministerului de Finante.

Bancile din Grecia s-au redeschis luni dimineata, la trei saptamani dupa ce au fost inchise pe fondul crizei financiare din tara, insa limita la retragerile de numerar va fi mentinuta la 420 de euro pe saptamana. Pietele financiare din Grecia vor ramane in continuare inchise, se arata intr-un comunicat al autoritatii de reglementare a statului elen. Astfel, grecii au la dispozitie doar servicii bancare de baza, precum retragerile limitate de bani de la bancomate, procesarea ordinelor de plata si verificarea depozitelor, scrie Mediafax.

In timp ce grecii vad primele semne de stabilizare, autoritatile trebuie sa inceapa negocierile pentru cel de-al treilea program de sustinere financiara, in valoare de aproximativ 86 de miliarde de euro, iar cancelarul german Angela Merkel a declarat ca relaxarea termenilor de rambursare a datoriilor poate avea loc abia dupa ce Grecia va respecta primele conditii ale planului de reforme. Liderii zonei euro vor lua in considerare prelungirea maturitatilor si reducerea dobanzilor obligatiunilor elene numai dupa o prima evaluare a respectarii de catre Grecia a angajamentelor pentru mai multa austeritate si reformare a pietei muncii, "nu acum ci atunci", a spus Merkel intr-un interviu la o televiziune germana.

Sursa foto: Flag of Greece/ Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri