Autoritatile turce au retinut in primele sase luni ale acestui an 457 de "combatanti teroristi straini" care incercau sa mearga la lupta in Siria, inclusiv un roman, au declarat surse din cadrul fortelor armate turce, citate de agentia Anadolu in pagina electronica.

Suspectii retinuti sunt cetateni din 32 de tari, cei mai multi fiind chinezi. Potrivit surselor militare, dintre cei 457 de "combatanti straini" retinuti, 241 sunt cetateni chinezi, 56 rusi, 13 britanici, 12 francezi, cinci germani, cinci olandezi, cinci belgieni, doi americani, doi spanioli, doi italieni, doi bulgari, un roman, un danez, un slovac si un australian, scrie Mediafax.

De asemenea, pe lista mai figureaza 30 de palestinieni, 29 de turkmeni, noua sauditi, sapte afgani, sase sud-coreeni, sase tadjici, cinci azeri, trei uzbeci, doi iranieni, doi tunisieni, un brazilian, un marocan, un kazah si un egiptean. Potrivit surselor citate, suspectii au fost arestati la frontiera turca, in timp ce incercau sa intre ilegal in Siria, si sunt considerati de autoritati "combatanti teroristi straini".

Intr-un anunt separat facut anterior, Statul Major General turc a precizat ca autoritatile au oprit in decurs de 24 de ore peste 400 de persoane care incercau sa traverseze ilegal granitele tarii. Turcia are o frontiera comuna de 900 de kilometri cu Siria si gazduieste aproape doua milioane de refugiati din aceasta tara afectata de un conflict armat intre fortele regimului Bashar al-Assad si gruparile rebele.

Douasprezece arestari in...
Citeste si: Douasprezece arestari in regiunea pariziana

Sursa foto: Shutterstock/Teroristi

Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Copiii, din ce in ce mai des folositi de catre teroristi in atentate