Grupul britanic de aparare BAE Systems va vinde saptamana aceasta participatia sa de 20 la suta din actiunile constructorului aeronautic Airbus catre grupul european EADS, actionarul majoritar la Airbus, pentru o suma de aproximativ 1,9 miliarde lire sterline (2,8 miliarde euro).

Citand surse din City-ul londonez, publicatia mentionata anunta ca in zilele urmatoare BAE Systems va organiza o sedinta a consiliului de administratie, ocazie cu care va fi luata decizia finala cu privire la vanzarea participatiei la Airbus, informeaza Rompres.

La inceputul lunii aprilie BAE Systems a anuntat ca are intentia de a iesi din capitalul Airbus pentru a realiza noi achizitii pe piata din SUA, piata care asigura o parte importanta din cifra sa de afaceri. In luna iulie insa BAE a decis sa amane tranzactia, dupa ce un examen de audit derulat de banca de investitii Rothschild a estimat ca participatia de 20 la suta din Airbus detinuta de BAE are o valoare de doar 2,75 miliarde euro, mult sub estimarile anterioare.

In procesul de vanzare a participatiei detinuta de BAE la Airbus, firma britanica beneficiaza de o optiune put inclusa in acordul semnat in anul 2001 cu EADS, firma care controleaza restul de 80 la suta din actiunile Airbus.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri