FMI si-a majorat in crestere previziunile privind evolutia economiei mondiale

Fondul Monetar International (FMI) isi va majora, de la 4,9 la 5,1 procente, propriile estimari privind ritmul de crestere inregistrat in 2006 de economia mondiala, pe baza unei expansiuni peste asteptari a economiei chineze, informeaza ANSA citand o varianta preliminara a raportului \"World Economic Outlook\" ce urmeaza sa fie dat publicitatii de FMI la finele acestei luni.

Citand datele cuprinse in acest raport, ANSA informeaza ca economia SUA, prima economie a lumii, va inregistra in acest an o crestere de 3,4 procente, urmata de o crestere de 2,9 procente in 2007. In schimb economia zonei euro va creste cu 2,4 procente in 2006, pentru a incetini la 2,0 procente in 2007.

In plus, FMI estimeaza ca in 2007 economia mondiala isi va incetini ritmul de crestere la 4,9 procente. Aceasta cu toate ca economia chineza ar urma sa creasca cu 10 procente atat in acest an cat si in urmatorul, informeaza Rompres.

In cazul Italiei, FMI isi va majora estimarile privind cresterea economica inregistrata in acest an de la 1,2 procente, cat estima in luna aprilie, la 1,5 procente, in continuare cel mai scazut ritm de crestere din randul celor sapte state puternic industrializate. Mai mult, in 2007 economia Italiei ar urma, potrivit estimarilor FMI, sa-si incetineasca ritmul de crestere de la 1,4 la 1,3 procente.

In raportul preliminar se mai arata ca deficitul bugetar al Italiei va fi de patru procente din PIB in acest an si de 4,1 procente din PIB in 2007. Raportul FMI nu tine insa cont de promisiunea guvernului de la Roma de a reduce cheltuielile bugetare cu 15 miliarde euro, sau un procent din PIB, in 2007 pentru a reduce deficitul sub pragul de trei procente din PIB autorizat de Tratatul de la Maastricht.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Banca Mondiala si-a imbunatatit estimarile privind economia Romaniei
Setari Cookie-uri