Banca Credit Agricole si Santander cer scindarea companiei Eurizon

Banca franceza Credit Agricole si cea spaniola Santander insista ca banca italiana Sanpaolo sa renunte la compania de management al activelor si de asigurari Eurizon.

Referindu-se la un raport care citeaza surse bancare familiare cu aceasta situatie, publicatia afirma ca planul bancii Credit Agricole si al Santander este ca Eurizon sa se separe in doua afaceri diferite, ca "moneda de schimb" pentru acordul pe care cele doua banci l-au dat operatiunii de fuziune dintre SanPaolo si Intesa, care va crea una dintre cele mai mari banci din Europa, informeaza NewsIn.

Banca Credit Agricole este cel mai mare investitor institutial al bancii Intesa, cu un pachet de 18%, in timp ce Santander detine 8% din Sanpaolo. Ambele banci au solicitat intalniri cu banca centrala a Italiei.

Credit Agricole intentioneaza sa uneasca partea de management de active Eurizon cu serviciul sau de management al activelor, Nextra, in timp ce banca Santander ar fi interesata de serviciile de asigurari ale Eurizon. Reprezentantii bancilor Intesa si Sanpaolo nu au declarat cum intentioneaza sa solutioneze dezacordurile referitoare la serviciile de management al activelor si de asigurari.

Banca Credit Agricole face presiuni pentru a obtine primele drepturi de cumparare a sute de filiale bancare care trebuie sa fie vandute, in cadrul fuziunii Sanpaolo-Intesa. Sanpaolo si Intesa au anuntat, la inceputul saptamanii, ca planuiesc o fuziune, prin care se va crea o banca in valoare de aproximativ 80 de miliarde de dolari, care va ocupa primul loc pe piata italiana si va putea intra in competitia cu gigantii bancari europeni.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri