Bursele americane ar putea creste, iar volumul ar putea sa-si revina, dupa ce pe Wall Street va relua activitatea dupa vacanta de Labor Day, deoarece investitorii mizeaza ca Federal Reserve va mentine neschimbate dobanzile, la viitoarea sa sedinta.
Ultima saptamana de vara a fost marcata de statistici economice care aratau scaderea increderii consumatorului, o incetinire treptata a ritmului de crestere in sectorul productiei manufacturate si o crestere moderata a pietei muncii.

In aceeasi perioada, pretul petrolului a scazut sub 70 de dolari barilul, iar cifrele PIB-ului din al doilea trimestru incurajau o serie de investitori. "Acum, ca toata lumea revine la munca, vom vedea care este impactul real asupra pietei bursiere al tuturor datelor care au fost prezentate in ultimele zile", a declarat Alexander Paris, economist si analist de piata la Barrington Research, Chicago. "Anumite rapoarte indica o scadere a increderii consumatorilor, in timp ce alti indicatori au rezultate mai bune decat fusese estimat. Concluzia este ca Federal Reserve nu are niciun motiv sa creasca ratele in luna septembrie, iar acest lucru ar putea ajuta bursele", a precizat Paris.

Intalnirea comitetului Federal Open Market va avea loc la data de 20 septembrie, informeaza NewsIn. Indicii Nasdaq si S&P 500 au inregistrat, in august, cea mai buna performanta lunara, din ianuarie, la fel cum Dow a avut cel mai mare castig lunar din aprilie.

La sfarsitul saptamanii, bursele americane s-au regrupat, dupa ce datele pietei muncii din luna august au sustinut perceptia ca economia este suficient de puternica, pentru ca sa poata fi sustinuta profitabilitatea companiilor. Saptamana trecuta, media industriala Dow Jones a crescut cu 1,6%, indicele Standard & Poor's 500, cu 1,2%, iar indicele compozit Nasdaq a urcat cu 2,5%.

Indicele Dow are o crestere anuala de 7%, iar indicele S&P 500, de 5%, in timp ce Nasdaq a scazut cu 0,6%, fata de aceeasi perioada a anului trecut. Saptamana viitoare, punctele de interes economic vor contine date referitoare la productivitatea americana din al doilea trimestru, la sectorul serviciilor, in luna august, inventarierea de vanzari si cartea bej a Federal Reserve, care compileaza rapoartele celor 12 banci federale districtuale referitor la conditiile economice regionale.

"Va fi o saptamana scurtata, cu functionarii care revin din vacanta, iar accentul va fi pus asupra datelor economice", a declarat Peter Cardillo, sef al strategiei si analizei de piata la SW Bach & Co., New York. Pietele financiare ale SUA sunt inchise luni pentru sarbatoarea Labor Day. Activitatile vor fi reluate marti. Intre economisti si experti in strategie exista o dezbatere referitoare la directia in care se indreapta economia SUA, incetinire treptata sau recesiune, mai ales dupa publicarea datelor care arata slabirea din sectorul imobiliar.

La sfarsitul saptamanii trecute, asociatia National Association of Realtors a raportat o scadere record a vanzarilor imobiliare, din luna iulie pana in prezent.

Acest raport a venit, totusi, dupa estimarile guvernamentale care arata o crestere a PIB-ului in al doilea trimestru. Cresterea PIB-ului este considerata la o rata anuala de 2,9%, indicand un ritm mai rapid decat fusese estimat. Acesta este considerat un factor care influenteaza pozitiv bursele, deoarece o crestere mai mare poate conduce la profituri mai mari. "Wall Street este divizata intre cei care asteapta o aterizare usoara si cei care prevad o aterizare brusca a economiei", a declarat Paris, de la Barrington Research. "Aceasta divizare este motivul pentru care bursele au tranzactionat intre limite inguste".
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri