O iesire a Greciei din zona euro ar antrena "haosul total", dar este necesar sa fie acceptata daca Atena nu vrea sa implementeze reforme, a declarat miercuri, pentru ziarul german Die Welt, Horst Seehofer, aliatul bavarez al cancelarului german Angela Merkel, relateaza Mediafax, care citeaza Reuters.

"Nimeni nu poate sa prevada consecintele unui Grexit, mai putin o multime de datorii ale Greciei care sa fie radiate si, in acelasi timp, necesitatea unui ajutor monetar", a declarat pentru ziar premierul landului Bavaria.

"Pe deasupra va fi un haos total. Daca Grecia nu este pregatita sa se reformeze, este de acceptat o asemenea cale, dar ar trebui (ca Grecia) sa nu depuna efoturi in acest sens", a adaugat el.

Uniunea Social-Crestina (CSU) a lui Seehofer a adoptat o pozitie mai dura pe tema Greciei decat partidul lui Merkel. Unii membri CSU s-au aflat printre cei mai vehemnti sustinatori ai iesirii Greciei din zona euro. Ministrul bavarez al Finantelor Markus Soeder a pledat luna trecuta pentru un Grexit "ordonat".

Seehofer a declarat ca el impartaseste punctul de vedere al lui Merkel cu privire la respingerea unei reduceri a datoriei elene, dar ca o pozitie mai flexibila cu privire la datorie este "responsabila".

Intrebat ce parere are despre propunerea ministrului german de Finante Wolfgang Schaeuble ca Grecia sa iasa din zona euro pentru o perioada de cinci ani, Seehofer a raspuns ca nu o considera o optiune.

Parlamentarii germani au dat luna aceasta unda verde zonei euro sa negocieze al treilea plan de salvare a Greciei, insa a existat o "rebeliune" importanta in randul conservatorilor.

Intrebat daca al treilea plan de salvare a Greciei ar fi si ultimul, Seehofer a replicat ca "daca ceea ce am decis acum functioneaza si se pune in aplicare, avem problemele sub control".

El a mai declarat ca Merkel va beneficia in continuare de sustinerea sa deplina, atat timp cat cancelarul va continua sa ceara reforme in schimbul solidaritatii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri