Cel putin 25 de persoane au murit dupa ce casele in care locuiau s-au surpat din cauza alunecarilor de teren provocate de ploile intense din Nepal.

Potrivit Ministerului de Interne al Nepalului, 19 dintre victime, 11 femei si opt barbati, s-au inregistrat in districtul Kaski, din centrul Nepalului, la 250 de kilometri vest de Kathmandu, capitala Nepalului, un important centru turistic. De asemenea, 14 persoane au fost date disparute intr-un incident separat tot in districtul Kaski, in care o alta alunecare de teren s-a produs in localitatea Lumle, potrivit unui purtator de cuvant din cadrul ministerului. Alte cinci persoane au murit intr-o alta alunecare de teren din localitatea Bhadaure.

Nepal: Zeci de case, ingropate din cauza surparilor de teren

Zeci de case au fost ingropate din cauza surparilor de teren, in timp ce autostrada ce leaga orasele Pokhara si Baglung a fost avariata din aceleasi cauze. Armata si politia nepaleze au intervenit in locurile in care s-au produs alunecarile de teren pentru a salva supravietuitorii dintre daramaturi.

In plus, armata nepaleza cu sediul central in Kathmandu a trimis un elicopter in zonele avariate pentru a participa la operatiuni de salvare. In orasele Muna si Muduni din districtul Myagdi, situat la 350 de kilometri vest de Kathmandu, un copil a murit si alte cinci persoane au disparut in incidente separate de alunecari de teren, conform politiei nepaleze.
Anual, zeci de persoane mor din cauza inundatilor si a alunecarilor de teren in timpul musonului in Nepal.