Heidelberg, unul dintre cei mai mari producatori de cimen, betoane si agregate la nivel european si proprietarul Carpatcement la nivel local, va achizitiona 45% din producatorul Italcementi din Italia, in schimbul a 1,8 miliarde de dolari, noteaza presa internationala.

Suma ar urma sa creasca, grupul Italcementi fiind evaluat la 4 miliarde de dolari. Grupul italitan este detinut de catre Italmobiliare, un fond de investitii cu activitate in zona industriala.

Achizitia intregului pachet majoritar al Italcementi de catre Heidelberg ar urma sa se finalizeze in cursul anului viitor, cand grupul german ar urma sa intre in posesia intregii companii, in schimbul a circa 4 miliarde de dolari, ceea ce ar urma sa creeze cea mai mare companie producatoare de agregate la nivel global, al doilea producator de ciment si al treilea producator de betoane din lume.
Intr-un comunicat oficial venit din partea grupului german, Heidelberg sustine ca achizitia “va adauga valoare in portofoliul existent cu o asezare geografica perfecta care sa se alinieze perfect directiei companiei”.

“Credem ca platim un pret corect, daca ne gandim la potentialul de recuperare pe pietele cheie si prin optimizarea costurilor. Dupa finalizarea tranzactiei, obiectivul nostru este sa obtinem sinergii si reduceri ale costurilor de ana la 190 de milioane de dolari anual pana in 2018”, au declarat reprezentantii Heidelberg.

Italcementi este al cincilea cel mai mare producator de ciment la nivel global si cel mai mare producator de profil din zona Mediteraneana.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri