Nigel Farage a spus ca partidul sau va lansa "o ampla campanie" pentru referendum, pe care primul-ministru David Cameron a promis ca il va organiza pana in anul 2017, arata Mediafax. El a criticat absenta unei campanii organizate care sa sustina votul negativ, spunand ca UKIP va milita alaturi de eurosceptici, dintre care multi sunt membri ai Partidului Conservator, "odata ce acestia din urma vor fi dispusi sa actioneze si vor fi decisi sa se alature acestei lupte".

"In absenta oricui altcuiva, UKIP va prelua comanda in aceasta tara", a spus Nigel Farage la Londra in cadrul unui discurs. Nigel Farage le-a cerut euroscepticilor sa se alature campaniei, avertizand ca nu exista "niciun dubiu" asupra faptului ca voturile de "da" sunt mai numeroase in sondaje.

Unii membri seniori ai Partidului Conservator au sugerat ca referendumul sa aiba loc anul viitor, iar ziarul The Independent a relatat saptamana trecuta ca premierul David Cameron va confirma acest lucru la conferinta anulala de partid, in luna octombrie.

Citeste si:

David Cameron a spus ca va derula o campanie pentru ca Marea Britanie sa ramana in Uniunea Europeana daca va putea negocia termenii de apartenenta astfel incat sa intareasca suveranitatea britanica. Farage a spus insa ca partidul sau, care are un deputat in Camera Comunelor, "nu este interesat" de negocierea lui Cameron, adaugand ca "partea care voteaza cu «nu» trebuie sa stabileasca ordinea de zi".

david muscroft / Shutterstock.com