Petropars Operation and Management si Petropars Resources Engineering au argumentat ca exista suficiente dovezi in acest sens. Firmele fac parte dintr-un grup care extrage gaze naturale de la Pars, in sudul Iranului. Ele s-au adresat Curtii UE in mai, relateaza Mediafax.

Trezoreria britanica a anuntat ca o blocare a activelor nu se mai aplica celor doua firme. Curtea UE a scos comaniile de pe lista dupa ce Consiliul European nu a prezentat obiectii in acest sens.

Concomitent, Curtea a mentinut sanctiunile impuse altor doua companii - Petropars Iran si Petropars Oilfields Services -, din cauza numarului mare de actiuni pe care le detin in grupul din care fac parte, Compania Nationala iraniana a Petrolului. In contextul in care hotararea de a scoate cele doua companii de pe lista UE de sanctiuni impuse Iranului nu a avut nicio legatura cu recentul acord in domeniul nuclear, Pavani Reddy, directoarea asociata a cabinetului de avocatura Zaiwalla and Co Solicitors, si-a exprimat speranta ca "dezghetarea" relatiilor dintre Republica islamica si Occident sa ofere asigurari ca firmele sale cliente raman in afara listei de companii sanctionate.