Update: 14:47

Fratele leului Cecil, ucis luna trecuta in Zimbabwe de catre un stomatolog american, nu este mort, afirma un cercetator de teren care monitorizeaza grupul de lei, contrazicand informatii de presa potrivit carora Jericho ar fi fost ucis, relateaza Reuters Africa in pagina electronica. "Pare viu si nevatamat, pot spune", a declarat sambata Brent Stapelkamp, un cercetator de teren in cadrul Proiectului de cercetare a leilor Hwange, care monitorizeaza leul cu ajutorul unui dispozitiv GPS.

Stirea Initiala

Fratele lui Cecil - Jericho - a fost ucis tot ilegal, afirma oficialul citat. Jericho a fost impuscat de catre un vanator care opera ilegal, a declarat Johnny Rodrigues, directorul Centrului de comanda pentru conservare din Zimbabwe, relateaza Mediafax.

Citeste si:

Cecil a fost ucis ilegal, provocand un val de furie in intreaga lume, deoarece era un animal protejat. Autoritatile locale cer extradarea stomatologului american Walter Palmer, pe care-l acuza ca a participat impreuna cu altii la o vanatoare ilegala a leului.

"Cu un dezgust si o tristete imese, (anuntam ca) tocmai am fost informati ca Jericho, fratele lui Cecil, a fost ucis astazi (sambata) la ora (locala) 16.00 (17.00, ora Romaniei)", a anuntat Centrul sambata, intr-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook. "Inimile noastre sunt zdrobite", a adaugat Centrul.

Jericho era considerat ingrijitorul si aparatorul puilor lui Cecil, insa sansa de a supravietui a acestora nu era clara imediat dupa uciderea leului. Unii dintre pui ar putea fi ai lui Jericho, a declarat David Macdonald, directorul Unitatii de cercetare in domeniul conservarii faunei de la Oxford, care l-a studiat pe Cecil.

Coalitii de masculi, adesea intre frati, controleaza grupurile formate in jurul femelelor, in societatea leilor, si le protejeaza de amenintarea pe care o reprezinta lei masculi din afara grupului, a declarat cercetatorul.