Obiectul, care pare sa fie usa unei aeronave, a fost gasit imediat la sud de orasul Saint-Denis. Fragmentul ar avea o inscriptie straina si, posibil, o ilustratie, potrivit Mediafax.

Un avion Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines care asigura zborul 370 (MH370) de la Kuala Lumpur la Beijing a disparut de pe radare pe 8 martie 2014 cu 239 de persoane la bord. Prima bucata de epava a fost adusa in Franta sambata, unde anchetatorii vor incerca, la Toulouse, sa stabileasca daca provine de la zborul MH370.

Este vorba despre un flaps de Boeing 777 - acelasi tip de avion ca cel disparut. Anchetatorii urmeaza sa-si inceapa activitatea miercuri.

Malaysia cere extinderea cautarilor

Malaysia cere ajutorul teritoriilor din apropierea insulei pe care a fost gasit un fragment despre care indiciile arata ca ar proveni din avionul care asigura zborul MH370, dat disparut anul trecut, sa extinda zona de cautare a fragmentelor aeronavei, relateaza AP in pagina electronica. Ministrul Transporturilor Liow Tiong Lai a declarat duminica, citat intr-un comunicat, ca Departamentul Aviatiei Civile cere acestor autoritati sa le permita expertilor "sa faca analize mai profunde in cazul in care pe uscat ajung alte fragmente, care sa ne ofere indicii suplimentare despre aeronava disparuta".