Suspiciuni cu privire la numerosi atleti care au castigat medalii in perioada 2001-2012, in special legate de sportivi rusi si kenyeni, au aparut dupa ce televiziunea ARD si The Sunday Times au prezentat informatii cu privire la rezultatele a 12.000 de teste de sange, informeaza bbc.com.

ARD si The Sunday Times au obtinut accesul la documente ce apartin Federatiei Internationale de Atletism (IAAF). Cele 12.000 de teste de sange au fost facute unui numar de 5.000 de sportivi, arata Mediafax.

Conform unor experti consultati de BBC, documentele arata ca o treime din medaliile din probele de anduranta de la Jocurile Olimpice si Campionatele Mondiale in perioada 2001-2012 au fost castigate de atleti ale caror teste au avut rezultate suspecte. Este vorba de 146 de medalii, dintre care 55 de aur, si niciunui sportiv cu astfel de rezultate suspecte nu i s-a retras medalia. La peste 800 de sportivi testele sangvine au avut rezultate cel putin anormale sau care sugereaza ca atletii respectivi s-au dopat. Zece medalii de la Jocurile Olimpice de la Londra, din 2012, au fost castigate de sportivi cu rezultate dubioase la testele antidoping.

La unele finale, toti cei trei atleti de pe podium au avut rezultate suspecte la testele de sange. Peste 80 la suta din medaliile ce au revenit Rusiei au fost castigate de atleti cu rezultate dubioase, iar in cazul Kenyei 18 sportivi cu rezultate suspecte la teste au castigat medalii. Potrivit bbc.com, sportivi celebri ca Mo Farah si Usain Bolt nu au avut rezultate anormale la testele antidoping.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri