ARD si The Sunday Times au obtinut accesul la documente ce apartin Federatiei Internationale de Atletism (IAAF). Cele 12.000 de teste de sange au fost facute unui numar de 5.000 de sportivi, arata Mediafax.

Conform unor experti consultati de BBC, documentele arata ca o treime din medaliile din probele de anduranta de la Jocurile Olimpice si Campionatele Mondiale in perioada 2001-2012 au fost castigate de atleti ale caror teste au avut rezultate suspecte. Este vorba de 146 de medalii, dintre care 55 de aur, si niciunui sportiv cu astfel de rezultate suspecte nu i s-a retras medalia. La peste 800 de sportivi testele sangvine au avut rezultate cel putin anormale sau care sugereaza ca atletii respectivi s-au dopat. Zece medalii de la Jocurile Olimpice de la Londra, din 2012, au fost castigate de sportivi cu rezultate dubioase la testele antidoping.

La unele finale, toti cei trei atleti de pe podium au avut rezultate suspecte la testele de sange. Peste 80 la suta din medaliile ce au revenit Rusiei au fost castigate de atleti cu rezultate dubioase, iar in cazul Kenyei 18 sportivi cu rezultate suspecte la teste au castigat medalii. Potrivit bbc.com, sportivi celebri ca Mo Farah si Usain Bolt nu au avut rezultate anormale la testele antidoping.