Un tractor incarcat cu explozivi a intrat intr-un post de politie, potrivit presei locale. Atacul a avut loc in apropiere de orasul Dogubayazit, in provincia Agri, in apropiere de frontiera Turciei cu Iranul, relateaza Mediafax.

De la 24 iulie Turcia a efectuat sute de raiduri aeriene impotriva unor baze PKK de ambele parti ale frontierei dintre Turcia si Irak. Potrivit agentiei de stiri turce de stat Anatolia, atacul a avut loc catre ora locala 3.00 (3.00, ora Romaniei).

Tractorul era incarcat cu doua tone de explozivi si a fost detonat de un kamikaze. Presa turca a publicat imagini cu cladirea puternic avariata, al carei acoperis a fost distrus. Guvernatorul regional nu a spus cum a fost identificat PKK ca afland-se in spatele atacului, iar formatiunea nu a comentat.

Citeste si:

Turcia acuza gruparea ca se afla in spatele unei serii de atacuri comise in ultimele doua saptamamani. Cinci persoane au fost ucise vineri, in atacuri care au vizat o linie de cale ferata si un post de politie. Agentia turca oficiala de stiri afirma ca 260 de luptatori kurzi au fost ucisi in atacuri aeriene in nordul Irakului si in Turcia, de la 24 iulie incoace.

Noi raiduri au fost raportate sambata dimineata, de aceasta data in regiunea Rawanduz, la est de Erbil, capitala Kurdistanului irakian. Cel putin sase persoane au fost ucise, iar multe altele ranite, in orasul Zarkel, potrivit unor oficiali locali. Printre victime s-ar afla cel putin doua femei.