Anuntul a fost facut luni de secretarul de Stat al Comunitatilor si al Afacerilor locale din Marea Britanie, Greg Clark, care a precizat ca proiectul de lege privind migrarea va fi prezentat Parlamentului de catre de Guvernul britanic, scrie Mediafax.

In prezent, proiectul de lege prevede doar amendarea proprietarilor care inchiriau locuinte imigrantilor. De asemenea, in noul proiect de lege este lansata propunerea de confiscare sau blocare a salariilor angajatilor clandestini, in contextul in care subiectul migrarii reprezinta una dintre principalele preocupari in Marea Britanie.

Masurile pentru reducerea numarului de imigranti de pe teritoriul britanic au fost luate in urma numeroaselor tentative ale imigrantilor de a ajunge in Marea Britanie din Franta prin Eurotunelul aflat sub Canalul Manecii.

Citeste si:

Potrivit unei declaratii comune facute de ministrii de Interne din Franta si Marea Britanie, Bernard Cazeneuve si Theresa May, in publicatia Journal du dimanche, rezolvarea problemei imigratiei reprezinta "o prioritate absoluta". "Cele doua guverne ale noastre sunt determinate sa intervina in aceasta situatie, sa intervina impreuna", au dat asigurari in acest sens cei doi oficiali.

In ultimele doua luni, au fost constatate zilnic intre 1.500 si 2.000 de astfel de tentative de patrundere in Eurotunel, in zona Calais (o zona de circa 650 de hectare). Zece persoane au murit de la inceputul lunii iunie in interiorul tunelului