"Am cerut o mobilizare suplimentara din partea Marii Britanii in problema imigrantilor din zona Calais", a declarat Cazeneuve intr-un interviu acordat publicatiei La Croix, conform Mediafax.

Mii de imigranti extracomunitari sunt adunati la intrarea din Franta in tunelul care traverseaza Canalul Manecii, in zona Calais. Grupuri de sute de imigranti au incercat in mod repetat sa se agate de trenuri care circula spre Marea Britanie. Cel putin zece persoane au murit, iar autoritatile franceze par sa fie depasite de situatie.

"Cred ca trebuie sa se mearga dincolo de eforturile facute de partea britanica in gestionarea fluxului de imigranti. I-am cerut ministrului britanic de Interne, Theresa May, o mobilizarea suplimentara a serviciilor", a spus Bernard Cazeneuve.

Ministrul francez a salutat deciziile privind "investirea a 15 milioane de euro in masuri de securizare a Portului Calais" si a zece milioane pentru garantarea securitatii la intrarea in Eurotunelul care face legatura intre Franta si Marea Britanie pe sub Canalul Manecii.

Sursa foto: imigranti, Shutterstock