Cum tot mai multe state europene interzic fumatul in locurile publice, un intreprinzator german a venit cu o idee noua de afaceri: o linie aeriana de business care sa permita pasagerilor sa fumeze pe parcursul zborului
Intreprinzatorii germani se dovedesc a fi dinou inovativi in afaceri dupa ce un om de afaceri german si-a dat seama ca interzicera fumatului poate fi o sursa de venit. Astfel, Schoppmann, un antreprenor german in varsta de 55 de ani, va incerca sa se foloseasca de viciul pasagerilor liniilor aeriene prin lansarea unui nou operator de zbor care va permite fumatul la bord.

Noua linie aeriana se va numi Smoker's International Airways si isi va incepe cursele la inceputul anului viitor, relateaza International Herald Tribune. Smintair, prescurtarea denumirii noului operator, va oferii numai servicii de lux, avand doar doua clase: business si clasa intai. Pentru inceput compania va opera curse intre Dsseldorf, Germania, si Tokyo, pretul unui bilet fiind de aproximativ 5.500 de dolari pentru clasa de business si de 12.000 dolari pentru clasa intai. Desi par foarte mari la prima vedere, preturile unui bilet sunt comparabile cu cele pentru zborul cu un Concorde, pasagerii platind pentru un astfel de bilet 9.000 de dolari.

Acum pasagerii trebuie sa se abtina pe durata zborului de la aprinderea unei tigari, odata cu retragerea din circulatie a avioanelor Concorde disparand si unicele avioane in care era permis fumatul. Acesta este si faptul pe care va miza noua companie aeriana, Smintair urmand sa fie practic singurul operator care va permite fumatul in timpul zborului. In SUA fumatul in timpul zborului este interzis prin lege de aproape doua decenii, iar in Europa, majoritatea operatorilor au interzis fumatul la bord, desi nu exista o reglemantare legislativa in acest sens.

Schoppmann mai mizeaza si pe durata zborului intre Dsseldorf si Tokyo, in opinia sa fiind destul de greu pentru un fumator sa se abtina timp de 12 ore. Multe persoane nu mai calatoresc pe distante lungi pur si simplu din cauza faptului ca nu pot fuma. Cred ca de aceea s-a inventat teleconferinta, a glumit acesta, adaugand ca intr-o zi obisnuita fumeaza aproximativ 30 de tigari.

Afacerea are argumente solide sa reuseasca avand in vedere comunitatea foarte numeroasa de japonezi din Dsseldorf: 15.000 de japonezi sunt stabiliti in localitatea germana, aceasta fiind a treia comunitate japoneza ca marime din Europa. In acelasi timp, stimarile arata ca traficul de pasageri intre Germania si Japonia va creste constant pana in 2009 cu o rata anuala de 3,6%, in 2004 fiind inregistrati peste un milion de pasageri pe rutele dintre cele doua tari.

Pentru ca primul avion al fumatorilor sa isi ia zborul nu mai este nevoie decat de primirea licentei de functionare din partea autoritatilor germane, documentatia urmand sa fie depusa in aceasta luna. Schoppmann a strans deja 300 milioane de lire sterline de la investitori pentru functionarea noului operator aerian, urmand ca operatorul sa angajeze aproximativ 300 de persoane.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri