Puerto Rico, un stat asociat Statelor Unite cu statut de commonwealth, a intrat in default, la inceputul acestei saptamani, pentru prima data in istoria sa, dupa ce a platit doar 628.000 de dolari dintr-o datorie in valoare de 58 de milioane. Prin acest default Puerto Rico se alatura unui grup de tari, cu o datorie impovaratoare si rating-uri de credit extrem de reduse.

Agentia de rating Moody's incadreaza sapte tari din lume, care se apropie treptat ori au scapat la "mustata" de un default suveran, cu cel mult ratingul negativ Caa1, mult sub nivelul Ba1 (cel mai redus rating pentru categoria investment grade). Unul dintre vecinii Romaniei detine chiar cel mai scazut rating pe care Moody's il acorda unui stat suveran, adica Ca.

Sursa foto: Default / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri