Economia internationala este in masura sa suporte socul unor eventuale represalii ale Iranului, care se expune unor sanctiuni internationale dupa refuzul sau de a suspenda activitatile de imbogatire a uraniului, a apreciat luni americanul Steve Forbes, editorul revistei cu acelasi nume.
"Nu subestimati fortele fundamentale ale economiei ... ele isi vor face simtit efectul in ciuda unor consecinte dramatice pe termen scurt aparute ca urmare a evenimentelor din Orientul Mijlociu", a declarat Steve Forbes, in deschiderea unei conferinte anuale a sefilor de companii americane organizata de revista Forbes la Singapore. Anual, revista Forbes realizeaza un clasament al celor mai bogati oameni din lume, informeaza Rompres.

Pietele internationale se tem de posibilitatea ca Iranul, al patrulea producator mondial de titei, sa decida oprirea completa a exporturilor sale de petrol in cazul in care Organizatia Natiunilor Unite va decide aplicarea de sanctiuni impotriva regimului de la Teheran. Presedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad a anuntat ca Iranul refuza sa-si suspende programul nuclear.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »



Setari Cookie-uri