Conducerea constructorului european de avioane Airbus a decis sa sisteze, deocamdata, procesul de angajari la nivel mondial
Noul presedinte al Airbus, Christian Streiff, reanalizeaza, in prezent, toate programele companiei si va lua decizii in aceasta privinta, in luna octombrie. "Este un lucru normal atunci cand un nou manager preia conducerea", a declarat purtatoarea de cuvant a Airbus. In prezent, Airbus are 57.000 de angajati.

Airbus l-a numit luni pe Mario Heinen in functia de director al programului A380, program victima a crizei date de intarzierile in livrarea avioanelor gigant Airbus A380. Heinen il inlocuieste pe Charles Champion, care a devenit "consilier principal" al noului director executiv, Christian Streiff.

Heinen, in varsta de 50 de ani, a fost pana in prezent director al programului A320, a precizat Airbus. Acesta va fi inlocuit pe acest post de Alain Flourens, actualul director al centrelor de excelenta al constructorului aeleiautic. Heinen si Flourens vor fi plasati sub autoritatea vice-presedintelui executiv responsabil al programelor, Tom Williams, care isi intinde autoritatea peste toate programele Airbus, a indicat grupul. Inlocuirea lui Champion din fruntea programului far al grupului inseamna de fapt o sanctiune, la un an dupa accesul acestuia pe postul de director operational, din iulie 2005, care post l-a transformat atunci in numarul doi al grupului.

Criza industriala si de management a grupului s-a produs ca urmare a anuntarii de noi intarzieri in livrarea avioanelor gigant Airbus A380, dar si a vanzarilor controversate de actiuni derulate in luna martie de Nol Forgeard, alaturi de alti membri din conducerea grupului european. Forgeard a fost inlocuit cu presedintele operatorului de cai ferate francez SNCF si fost presedinte la producatorul de motoare Snecma, Louis Gallois. Acesta va fi alaturi de co-presedintele ramas, Tom Enders. Locul lui Gustav Humbert a fost luat de fostul director executiv al companiei de materiale de constructii Compagnie de Saint-Gobain SA, Christian Streiff.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri