Operatiunile de explorare in cautarea de petrol si gaze naturale in apele teritoriale ale Bulgariei din Marea Neagra vor incepe in februarie anul urmator, a declarat premierul bulgar Boiko Borisov, citat de Novinite.

Borisov a adaugat ca daca primul guvern pe care l-a condus nu ar fi fost nevoit sa demisioneze in 2013, Bulgaria ar fi inceput deja explorarea blocului "Khan Asparuh". Prima decizie a guvernului care l-a succedat in 2013 a fost sa anuleze concesiunile pentru doua perimetre, a spus Boiko Borisov, potrivit Mediafax.

Bulgaria plateste anual 6,7 miliarde de dolari pe importurile de hidrocarburi, in timp ce rezervele proprii raman neexploatate, a adaugat premierul bulgar.
Borisov a dat ca exemplu succesul inregistrat de Romania, care dezvolta resursele de hidrocarburi din zona platoului continental si are un necesar de import redus.

OMV Petrom si ExxonMobil (SUA) au descoperit, la inceputul anului 2012, un zacamant de gaze evaluat la 42-84 miliarde metri cubi de gaze in sectorul romanesc al Marii Negre. Blocul "Khan Asparuh" se afla la o distanta de numai 15 kilometri de zacamantul de gaze descoperit de OMV Petrom si Exxon.

Consortiul care detine licenta pentru explorarea blocului "Khan Asparuh" a anuntat la finele anului trecut ca amana operatiunile, programate initial sa inceapa in 2014. Consortiul este format din companiile Total (Franta), OMV (Austria) si Repsol (Spania).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri