Ungaria va deschide esalonat piata fortei de munca pentru muncitorii romani si bulgari, dupa integrarea lor in Uniunea Europeana, a declarat ministrul muncii din Ungaria, Kiss Peter, citat de NewsIn. Ministrul de resort a mai spus ca in primii doi ani ar dori sa mentina restrictiile perioadei de tranzitie in ceea ce priveste forta de munca individuala. in cazul serviciilor pe piata fortei de munca, Ungaria nu poate decide de una singura, a adaugat Kiss.

Ministrul muncii din Ungaria a mai declarat ca stabilirea esalonata a prognozei pietei muncii se va desfasura pe baza autorizatiilor de munca din prezent. "Ne-am propus ca acolo unde exista un exces de locuri de munca sa usuram accesul pe piata muncii a celor care vor adera, iar unde nu este nevoie de forta de munca, sa mentinem legislatia actuala a muncii", a afirmat oficialul. Kiss Peter a declarat agentei MTI ca in zilele urmatoare ministerul sau va face cunoscut proiectul in fata organizatiilor competente.

Ministrul ungar de externe, Kinga Goncz anunta la 28 august, la Bucuresti, ca Ministerul ungar al Muncii pregateste un studiu privind impactul accesului romanilor pe piata muncii, iar decizia executivului de la Budapesta se va lua pana in toamna.

"Suntem in faza de pregatire a deciziei privind accesul romanilor pe piata muncii din Ungaria. in principiu, Ungaria este pentru libera circulatie la nivel european - luptam si noi pentru accesul muncitorilor nostri in Europa - dar trebuie sa tinem cont ca rata cea mai ridicata a somajului se inregistreaza in estul Ungariei", declara Kinga Goncz, subliniind proximitatea teritoriala fata de Romania.

La randul sau, premierul ungar Ferenc Gyurcsany anuntase in august, la Sofia, ca guvernul sau va decide la sfarsitul lunii noiembrie - inceputul lunii decembrie daca va interzice accesul romanilor si bulgarilor pe piata muncii din Ungaria. Gyurcsany a precizat ca ceea ce este sigur este ca Budapesta va adopta aceeasi politica si fata de romani, si fata de bulgari. Premierul a explicat ca in ceea ce priveste Romania, cabinetul ungar va trebui sa tina seama ca minoritatea maghiara numara un milion de persoane.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri