Programul Alimentar Mondial (PAM) a lansat un avertisment privind iminenta unui dezastru umanitar in Yemen privind alimentatia, informeaza site-ul postului Euronews.

Directorul executiv al agentiei afirma ca riscul foametei a fost intensificat de distrugerea facilitatilor portuare din Aden, ceea ce inseamna ca niciun ajutor care ajunge in acest port nu poate fi descarcat la timp, inainte ca oamenii sa inceapa sa moara de foame. Treisprezece milioane de yemeniti se afla in prezent in stare de nesiguranta alimentara potrivit ONU, iar sase milioane dintre acestia sunt in pragul foametei, in conditiile in care porturile sunt blocate si majoritatea drumurilor sunt periculoase, potrivit Mediafax.

"Din cauza lipsei de acces la ajutoarele umanitare, vedem mai multi copii care sufera de malnutritie cronica si oameni care nu dispun de asistenta alimentara de care au nevoie. Prin urmare, fara apa curata, fara combustibil, fara mancare, suntem in pragul unui eveniment alimentar catastrofal. Ceea ce speram este ca toate partile din acest conflict sa recunoasca faptul ca populatia afectata din Yemen nu poate astepta o solutie politica. Trebuie sa oferim populatiei accesul necesar la ajutoarele alimentare de-a lungul intregii tari", a spus directorul executiv al Programului Alimentar Mondial, Ertharin Cousin.

"Rutele de aprovizionare cu ajutorul umanitar pentru cetatenii din Yemen care au fost afectati de razboi raman principalul obstacol cu care se confrunta organizatiile internationale, care solicita o mai buna cooperare internationala pentru depasirea acestei situatii", a precizat un corespondent Euronews. La fiecare nivel al lantului alimentar, de la plantare si importare pana la crestere, recoltare si distributie, sistemul este distrus dupa luni de conflict, consumatorii fiind nevoiti sa cumpere ceea ce este disponibil. Aproximativ doua milioane de copii se vor confrunta cu "daune ireversibile" daca alimentatia lor nu se va imbunatati curand. Problemele cu care se confrunta Yemenul privesc securitatea, resursele, reconstructia, cresterea si investitia economica.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri