Zeci de mii de refugiati iau cu asalt granitele Europei, incercand sa ajunga in Germania sau Marea Britanie. I-am insotit la unul dintre hopuri, gardul unguresc de la granita cu Serbia.

Intr-un cort umed si rece, Mohamed Baraket indeasa in graba intr-o punga de plastic cateva haine de schimb, o cutie mare de biscuiti si o sticla de apa. E tot ce i-a mai ramas dupa o viata de inginer mecanic in Alep, Siria. Impreuna cu sotia si cei trei copii, a fugit din calea urgiei razboiului civil ce a pus stapanire pe Siria in ultimii patru ani. „Trebuie sa reusesc. Daca nu pentru mine, cel putin pentru copiii mei. Ei merita sa traiasca“, isi repeta Mohamed, mai mult ca o imbarbatare, in timp ce mainile continua sa impacheteze mecanic cele cateva bunuri ale familiei Baraket.

In tabara amplasata la marginea orasului sarbesc Kanjiza, aflat la mai putin de opt kilometri de granita cu Ungaria, e o forfota si un du-te vino continuu. Aici sosesc zilnic mii de refugiati, majoritatea din Siria si Irak, se odihnesc cateva ore, suficient cat sa-si traga sufletul dupa drumul lung prin Turcia, Grecia si Macedonia, ca apoi, cu ultimele puteri, sa-si incerce norocul la gardul care le bareaza drumul spre Europa occidentala si, implicit, spre o viata in siguranta si libertate, cele doua valori cel mai des invocate de miile de suflete aflate in aceste zile pe drumurile din sud-estul Europei.

Citeste articolul integral pe adevarul.ro.

Sursa foto: adevarul.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri