Politia ungara a retinut trei cetateni bulgari si un cetatean afgan in legatura cu decesele a 71 de imigranti, descoperiti joi intr-un camion abandonat pe autostrada A4 din Austria, a anuntat vineri purtatorul de cuvant al directiei nationale de politie din Ungaria, citat de agentia MTI.

Viktoria Csiszer-Kovacs a precizat ca politia a depus acuzatii impotriva suspectilor, in vederea arestarii preventive. Politia interogheaza alte 20 de persoane in calitate de martori, a adaugat ea. Purtatoarea de cuvant a refuzat sa precizeze unde au fost retinute cele patru persoane. Fara a oferi alte detalii, ea a afirmat ca au fost efectuate perchezitii la mai multe locuinte si au fost confiscate o serie de bunuri, potrivit Mediafax.

Csiszer-Kovacs a mentionat ca politia ungara coopereaza cu cea din Austria in acest caz. Politia austriaca anuntase anterior, in cursul zilei de vineri, ca trei persoane au fost arestate in Ungaria in cazul celor 71 de imigranti sirieni gasiti morti intr-un camion.

"Printre cele 71 de persoane se aflau 59 de barbati, opt femei si patru copii, intre care o fetita in varsta de unul sau doi ani", a declarat purtatorul de cuvant al politiei austriece, intr-o conferinta de presa, vineri dimineata, relateaza RTS.ch. El a precizat ca grupul era probabil format din refugiati sirieni, intucat au fost gasite documente de calatorie siriene.

Politia nu a vrut sa faca precizari privind circumstantele deceselor, dar primele indicii sugereaza ca refugiatii ar fi murit asfixiati, cu o zi si jumatate-doua mai devreme, deci inainte ca autoutilitara sa fi ajuns in Austria. Vehiculul de 7,5 tone avea numere de inmatriculare ungare si purta inscriptiile unei companii slovace. Acesta a fost abandonat pe o autostrada din Austria, in apropiere de frontiera ungara, iar soferul a disparut.

Purtatorul de cuvant al politiei austriece afirmase ca cele trei persoane retinute in Ungaria erau un bulgar de origine libaneza, care ar fi proprietarul vehiculului, precum si un bulgar si un ungar, "aproape sigur soferii" camionului. Janos Lazar, seful de cabinet al premierului Ungariei, Viktor Orban, afirmase joi ca soferul vehiculului abandonat in Austria, in care erau zeci de imigranti morti, este cetatean roman, dar Ministerul roman al Afacerilor Externe a precizat ca niciun cetatean roman nu este implicat in acest caz.

Ververidis Vasilis / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri