Masurile nu au fost stabilite inca, iar administratia de la Casa Alba este precauta, din cauza reactiilor posibile, inclusiv cibernetice, care ar putea dezvalui informatii despre Guvernul american si capacitatile private de securitate informatica. In plus, sanctiunile SUA ar putea declansa noi atacuri online ale hackerilor, care ar fi dificil de prevenit, scrie Mediafax.

Actiunile analizate de autoritatile americane nu ar fi indreptate numai impotriva Chinei, au spus oficialii. Statele Unite considera ca China este tara de unde provin cele mai extinse si persistente atacuri ale hackerilor, dar spionii cibernetici rusi sunt in general mai sofisticati si si-au intensificat actiunile, in special impotriva institutiilor financiare americane, pe fondul tensiunilor legate de Ucraina.

Administratia americana este constienta totodata de pozitia Chinei, care este al doilea mare partener comercial al SUA, detinator major de titluri ale Trezoreriei si jucator important in politicile fata de Coreea de Nord si Iran, a spus unul dintre oficiali. Discutiile au loc intr-o perioada in care presedintele chinez Xi Jinping va efectua o vizita in Statele Unite, luna viitoare, cand se va intalni cu presedintele Barack Obama.

Citeste si:

Ambele surse au precizat ca furturile chineze de date comerciale din SUA s-au intensificat in pofida unei serii de avertismente diplomatice, astfel incat autoritatile americane nu au alta solutie decat sa se gandeasca la sanctiuni economice. Una dintre surse a mai spus ca alte masuri sunt analizate de Agentia pentru Securitate Nationala (NSA), iar unele au fost deja adoptate, pentru a pedepsi China, care ataca cibernetic bazele de date guvernamentale ale SUA.

NSA considera ca China vrea sa expuna ofiteri americani si sa gaseasca informatii pentru a santaja sau mitui ofiteri cu acces la informatii clasificate, pe care sa le furnizeze Beijing-ului.

Sursa foto: Securitate/Shutterstock