Rafinatorul grec Motor Oil a admis ca poarta negocieri cu Lukoil, dupa ce presa din Grecia a relatat ca gigantul petrolier rus ar putea achizitiona o parte din capitalul companiei grecesti, relateaza NewsIn
Presa greceasca a relatat ca Motor Oil, care este controlata de catre familia Vardinoyannis, se afla intr-un proces de negocieri avansate pentru a vinde intre zece si douazeci la suta din capitalul sau companiei Lukoil, pentru suma de aproximativ cinci milioane de euro.

Motor Oil este al doilea rafinator din Grecia dupa compania Hellenic Petroleum. Declaratia companiei a venit dupa avertizarea din partea Bursei de la Atena ca va suspenda actiunile Motor Oil daca nu raspunde zvonurilor referitoare la o potentiala colaborare cu Lukoil.

Datorita acestor zvonuri, valoarea actiunilor Motor Oil a crescut marti cu 5%. "Motor Oil a anuntat ca desfasoara tratative pentru posibile colaborari cu alte firme din sectorul energetic si ca acestea au loc in contextul strategic al activitatii companiei", au declarat reprezentantii companiei de rafinare petroliera.

Analistii au declarat ca intelegerea de la inceputul saptamanii dintre Rusia, Grecia si Bulgaria pentru constructia unei conducte care leaga Marea Neagra de Mareea Egee a jucat un rol important. "Cred ca intelegerea a fost facilitata de vizita presedintelui rus Vladimir Putin la Atena si de decizia de a continua proiectul pentru conducta petroliera Burgas-Alexandropolis", a declarat analistul de la Artion Securities, Elias Lazaris.

"Ambele parti au observat ca exista dorinta politica pentru transportul mai facil si mai ieftin al petrolului", a mai spus Lazaris, care a adaugat ca o intelegere cu Lukoil, ca partener strategic, ar fi motivata, din moment ce compania greceasca are nevoie sa-si asigure rezervele de petrol.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri