Mark Zuckerberg conduce detasat un top al celor mai bogati 20 de tineri cu varste de pana la 35 de ani realizat de firma de consultanta Wealth-X, din care reiese ca noua dintre acestia si-au construit singuri averile, iar alti patru au inmultit banii mosteniti.

Tinerii miliardari mai au si alte lucruri in comun, cum ar fi faptul ca trei dintre ei au fondat Facebook, iar alti cinci si-au construit averile prin intermediul tehnologiei informationale, relateaza MarketWatch, citat de Mediafax.

Primele trei pozitii in clasament sunt ocupate de Mark Zuckerberg, co-fondator si director general al Facebook, cu o avere de 41,6 miliarde de dolari, Dustin Moscovitz (31 de ani), de la compania Asana, la randul sau co-fondator al Facebook, cu 9,3 miliarde de dolari, si Yang Huiyan (34 de ani), fiica mogulului imobiliar chinez Yang Guoquiang, cu 5,9 miliarde de dolari.

Al treilea co-fondator al Facebook, brazilianul Eduardo Saverin (33 de ani), se afla pe locul patru, averea sa ridicandu-se la 5,3 miliarde de dolari. Pe pozitia a cincea figureaza Scott Daniel Duncan (32 de ani), mostenitor al lui Dan L. Duncan, co-fondator al Enterprise Products Company din industria petrolului si gazelor, cu 5 miliarde de dolari.

In total, 11 dintre cei 20 de tineri miliardari inclusi in clasamentul realizat de Wealth-X locuiesc in Statele Unite. Intre acestia se mai afla, pe locurile 15 si 16, Evan Spiegel (25 de ani), directorul general al serviciului de mesagerie instant Snapchat, cu o avere estimata de 1,9 miliarde de dolari, si co-fondatorul companiei, Bobby Murphy (26 de ani), cu aproximativ 1,8 miliarde de dolari.

Sursa foto: Mark Zuckenberg/Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri