Iranul va continua sa exporte petrol, in ciuda unor eventuale sanctiuni internationale, daca nu va primi interdictie din partea Organizatiei Natiunilor Unite, a afirmat un inalt oficial iranian, potrivit NewsIn.

"Nu cred ca Iranul isi va opri productia de petrol", a declarat ministrul adjunct al petrolului, Nejad Hosseinian, care a adaugat ca statul ar trebui sa exporte petrol daca nu va primi interdictie de la Consiliul de Securitate al ONU.

Iranul a esuat in a respecta termenul limita impus de catre Consiliul de Securitate, 31 august, pentru a opri imbogatirea uraniului. Analistii se temeau ca Iranul ar putea sa opreasca exporturile de petrol, ca raspuns la orice sanctiune impusa de ONU.

Hosseinian a declarat ca se indoieste ca Iranului i s-ar impune sanctiuni. "Nu cred ca ONU va impune vreo sanctiune pentru sectorul petrolier sau al gazelor naturale, deoarece acest lucru ar determina o crestere a preturilor si ar lansa o serie de probleme la nivel mondial", a mai spus Hosseinian. Iranul este al patrulea mare exportator de petrol al lumii si vinde aproape 2,4 milioane de barili de petrol zilnic catre pietele mondiale, volum din care o parte de pana la 65% porneste spre Asia.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
2016: "Anul Judecatii" pentru Rusia?
Setari Cookie-uri