Iranul va continua sa exporte petrol, in ciuda unor eventuale sanctiuni internationale, daca nu va primi interdictie din partea Organizatiei Natiunilor Unite, a afirmat un inalt oficial iranian, potrivit NewsIn.
"Nu cred ca Iranul isi va opri productia de petrol", a declarat ministrul adjunct al petrolului, Nejad Hosseinian, care a adaugat ca statul ar trebui sa exporte petrol daca nu va primi interdictie de la Consiliul de Securitate al ONU.

Iranul a esuat in a respecta termenul limita impus de catre Consiliul de Securitate, 31 august, pentru a opri imbogatirea uraniului. Analistii se temeau ca Iranul ar putea sa opreasca exporturile de petrol, ca raspuns la orice sanctiune impusa de ONU.

Hosseinian a declarat ca se indoieste ca Iranului i s-ar impune sanctiuni. "Nu cred ca ONU va impune vreo sanctiune pentru sectorul petrolier sau al gazelor naturale, deoarece acest lucru ar determina o crestere a preturilor si ar lansa o serie de probleme la nivel mondial", a mai spus Hosseinian. Iranul este al patrulea mare exportator de petrol al lumii si vinde aproape 2,4 milioane de barili de petrol zilnic catre pietele mondiale, volum din care o parte de pana la 65% porneste spre Asia.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri