Grupul rus Gazprom a incheiat un acord cu Shell, OMV, E.ON, BASF si ENGIE (fosta GDF Suez) pentru proiectul Nord Stream-2, care prevede constructia a doua noi gazoducte pe sub Marea Baltica, din Rusia catre Germania, prin care va fi dublata capacitatea infranstructurii existente.

Planurile de suplimentare a capacitatii Nord Stream, cu un cost estimat la 9,9 miliarde de euro, au fost anuntate pentru prima oara in luna iunie, cand partile implicate au semnat un memorandum de intelegere, potrivit Mediafax.

Proiectul Nord Stream-2 va avea o capacitate anuala de transport al gazelor catre consumatorii europeni de pana la 55 de miliarde de metri cubi.

Acordul a fost semnat la Forumul economic de la Vladivostok de catre presedintele Gazprom, Alexey Miller, presedintele BASF, Kurt Bock, Klaus Schafer, membru in board-ul E.ON, vicepresedintele executiv al ENGIE, Pierre Chareyre, presedintele OMV, Rainer Seele, si directorul general al Royal Dutch Shell, Ben van Beurden, se arata intr-un comunicat al companiilor participante.

Proiectul va fi dezvoltat de o noua companie infiintata in acest scop, New European Pipeline, la care Gazprom va detine o participatie de 51%, potrivit acordului. E.ON, Shell, OMV si BASF/Wintershall vor avea cate 10% din actiunile New European Pipeline, iar ENGIE 9%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri