Germania ar putea sa cheltuiasca pana la zece miliarde de euro cu numarul-record de azilanti pe care doreste sa-i accepte, de patru ori mai mult decat a cheltuit cu refugiatii anul trecut, porivit unei publicatii germane, relateaza AFP online, potrivit Mediafax.

Insa, in pofida celor 800.000 de refugiati pe care-i asteapta anul acesta cea mai mare economie europeana, cancelarul german Angela Merkel a declarat sambata ca Berlinul tot va fi in masura sa echilibreze bugetul.

Ziarul german Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) a facut acest calcul, in editia de sambata, tinand cont de cheltuielile revizuite cu cei 203.000 de solicitanti de azil din 2014.

Inainte sa anunte numarul-record de azilanti la care se asteapta anul acesta, Berlinul a pus deoparte un buget de 5,6 miliarde de euro, destinat gazduirii a aproximativ 450.000 de oameni, a precizat ziarul.

In contextul afluxului de imigranti catre Germania, cele zece miliarde de euro par "in concordanta" cu cheltuielile estimate la toate nivelurile adminsitratiei - federal, de land si local - adauga FAZ.

Berlinul a estimat cheltuielilor autoritatilor locale la 12.000-13.000 de euro cu fiecare refugiat, inclusiv cazarea, in timp ce procesarea solicitarii de azil, hrana, ingrijirile medicale ar costa 143 de euro pe luna.

Alta jumatate de miliard de euro le va fi necesara autoritatilor regionale pentru a plati locurile suplimentarre in scoli, dar si o suma neprecizata pentru angajarea altor 2.000 de oameni la birourile federale pentru imigrare si refugiati si in vederea suplimentarii efectivelor politiei.

Coalitia lui Merkel urmeaza sa se intalneasca duminica seara pentru a discuta despre cheltuielile la nivel de stat si autoritati locale, care urmeaza sa fie stabilite pana la 24 septembrie.

Insa, in pofida provocarii financiare, Merkel a subliniat sambata ca vrea un buget echilibrat.

"Este o sarcina dificila pentru noi, dar nu vrem sa spunem «echilibrarea bugetului si problema datoriei nu mai sunt importante»", a spus ea in discursul video saptamanal.

Merkel promitea luni ca Guvernul federal va face mai mult pentru a ajuta autoritatile locale, dar nu a prezentat nicio cifra.
Numai sambata, Germania se astepta ca aproximativ 7.000 de imigranti sa traverseze frontiera din Austria.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri