John McAfee, managerul companiei de antivirusi care a fugit in Belize dupa ce politia a incercat sa il chestioneze privind suspiciuni de omucidere, a confirmat pentru CNNMoney ca are in plan sa intre in cursa prezidentiala din 2016 si ca si-a creat propriul partid – Cyper Party.

McAfee a explicat ca a decis da intre in cursa dupa ce a fost incurajat „de aproape toti” cunoscutii sai. „Am o baza de followeri enorma pe Web”, a spus McAfee. „Va promit ca voi castiga pentru ca am voturile necesare”, spune el.

McAfee considera ca punctul sau forte este capacitatea de a raspunde oricarei intrebari deschis, dar si faptul ca este o persoana foarte volubila. Daca va avea ocazia sa ii puna o intrebare lui Donald Trump, aceea va fi „Ce se intampla cu parul tau!?”. Totusi, McAfee recunoaste ca daca el nu ar fi intrat in cursa, Donald Trump ar fi castigat cursa pentru Casa Alba.

McAfee are un trecut cel putin dubios, fiind arestat in august pentru ca era drogat si avea in posesie un pistol; urmeaza a se prezenta in fata instantei in luna noiembrie a acestui an.