China vrea sa lanseze inainte de anul 2020 o sonda spatiala care va avea misiunea de a se plasa in conditii de siguranta pe fata nevazuta a Lunii, a dezvaluit, joi, un inginer de la Academia de Stiinte din China, citat de bbc.com.

Lansarea acestei sonde, ce va fi efectuata in cadrul misiunii spatiale Chang'4, este programata inainte de anul 2020, a dezvaluit cercetatorul Zou Yongliao pentru CCTV, postul national de televiziune chinez. Zou Yongliao spune ca obiectivul acestei misiuni spatiale va consta in studierea conditiilor geologice de pe fata nevazuta a Lunii, scrie Mediafax.

Misiunea ar putea duce, eventual, si la plasarea pe Luna a unui radiotelescop ce ar putea fi utilizat de astronomi.
Fata nevazuta a Lunii este protejata de emisiile radio de pe Terra si, din acest motiv, reprezinta un loc excelent in care ar putea fi amplasate instrumente foarte sensibile.

Urmatoarea misiune lunara a Chinei este programata pentru anul 2017, cand aceasta tara asiatica va incerca sa aduca pe Terra esantioane de praf si roci lunare. Daca acea misiune va avea succes, atunci China va deveni a treia tara din lume, dupa Statele Unite ale Americii si Rusia, care au finalizat astfel de misiuni.

China se opune unei retrageri...
Citeste si: China se opune unei retrageri unilaterale a SUA din INF

Sursa foto: Shutterstock: Space probe

Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si