Opt persoane au fost inculpate in Serbia, in cazul masacrului de la Srebrenita care a avut loc in Bosnia in 1995, fiind prima data cand un tribunal sarb pune sub acuzare persoane responsabile de uciderea a mii de oameni de religie musulmana, informeaza BBC News online.

Procurorii din Serbia care investigheaza crimele de razboi au pus sub acuzare, joi, opt persoane in cazul masacrului de la Srebrenita, considerat cea mai mare atrocitate produsa in Europa dupa incheierea celui de-al Doilea Razboi Mondial, fiind acuzate de uciderea a sute de barbati bosnieci intr-o singura zi intr-o cladire de depozitare din apropierea localitatii Srebrenita, potrivit Mediafax.

Este pentru prima data cand un tribunal sarb a pus sub acuzare persoane responsabile de masacrarea a celor 8.000 de persoane de religie musulmana, actiune condusa de fortele bosniaco-sarbe. Autoritatile din Bosnia si o curte internationala din Haga au desfasurat anterior actiuni de urmarire penala. Barbatii care au fost pusi sub acuzare joi apartin unei unitati speciale din cadrul politiei bosniaco-sarbe care operau in estul localitatii Kravica atunci cand a avut loc masacrul comis in urma cu 20 de ani.

Ei sunt acuzati ca au strans victimele intr-o cladire de depozitare unde le-au ucis cu arme si grenade intr-un atentat care s-a desfasurat pe parcursul unei nopti intregi, potrivit declaratiei date de procuratura. Printre cei pusi sub acuzare se afla comandantul unitatii, Nedeljko Milidragovici, cunoscut ca "Nedjo Macelarul", acuzat ca ar fi dat ordinul de a fi ucisi toti acei oameni, declarand ca "nimeni nu va scapa in viata de aici".

Nedeljko Milidragovic este acuzat deja de genocid in Bosnia, dar i s-a permis sa traiasca liber in Serbia din cauza ca nu exista un acord de extradare intre aceste doua tari, potrivit corespondentului BBC in Belgrad. Dar el a fost arestat in martie impreuna cu alti sapte suspecti ca urmare a desfasurarii unei actiuni comune intre autoritatile din Serbia si Bosnia.

Daca vor fi gasiti vinovati, cei opt barbati ar putea primi sentinte de pana la 20 de ani. Deja 14 persoane au fost condamnate de Tribunalul penal international al ONU pentru fosta Iugoslavie din Haga, persoane care au avut legaturi in cazul masacrului de la Srebrenita.

Northfoto / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri