Compania italiana de electricitate Enel, a treia companie europeana din acest sector, a inregistrat profituri nete mai mari cu trei procente anualizat, in prima jumatate a anului, datorita cresterii eficientei si expansiunii in afara Italiei.
In plus, Enel intentioneaza sa faca investitii puternice in Rusia.
Profiturile nete ale companiei italiene au fost de 1,98 miliarde euro (2,54 miliarde dolari) de la 1,92 miliarde euro in perioada similara a anului trecut, depasind valoarea estimarilor analistilor. Compania nu a raportat rezultate trimestriale.

Veniturile Enel au crescut cu 18 procente, ajungand la 19,07 miliarde euro (24,47 miliarde dolari), in primele sase luni ale anului, comparativ cu 16,2 miliarde cat s-au inregistrat in prima jumatate a anului trecut, atat datorita cresterii veniturilor din Italia, cat si cresterii veniturilor din afara Italiei. Enel are in vedere cumpararea primelor trei din cele 20 de companii generatoare de putere pe care Rusia intentioneaza a le vinde ca parte a procesului de liberalizare a industriei sale energetice, a declarat presedintele executiv al companiei, Fulvio Conti. Enel este deja cel mai important furnizor strain de energie electrica din Rusia.

Compania italiana, fosta companie monopol din sectorul energiei electrice a tarii, a fost fortata sa vanda o treime din capacitatea totala de generare a energiei electrice din Italia ca parte a procesului de deregularizare inceput in anul 2000. Compania a compensat insa cu achizitiile de peste granita.
Enel va investi, in urmatorii patru ani, circa 380 milioane de euro in modernizarea si imbunatatirea calitatii retelelor de distributie a energiei electrice din Romania, a anuntat, in iunie, directorul general Fulvio Conti.

"Daca in 2005 am investit in Romania circa 20 milioane euro, in acest an investitiile pentru imbunatatirea serviciilor de furnizare a energiei electrice vor depasi 80 de milioane de euro, distributia fiind inca o problema in Romania", a spus Conti.

Enel a castigat licitatia privind achizitionarea a 67,5% din capitalul social al companiei de distributie a energiei electrice Electrica Muntenia Sud, ceea ce ii ofera un procent confortabil de vanzare, de 25%, din piata totala de energie din Romania, impreuna cu celelalte doua companii de distributie achizitionate anul trecut, Electrica Banat si Electrica Dobrogea.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri