Sharp cauta un partener pentru asamblarea televizoarelor LCD in Europa

Compania japoneza Sharp a anuntat, joi, ca se afla in cautarea unui partener pentru asamblarea televizoarelor cu ecrane cu cristale lichide (LCD) in Europa, acesta initiativa venind pe fondul dorintei companiei de a-si majora vanzarile in regiune.

Sharp, aflata in concurenta directa pe piata mondiala a televizoarelor cu ecran LCD, estimata la 44,5 miliarde de dolari, cu Sony, Samsung Electronics si Philips, a precizat ca se afla deja in discutii cu o serie de potentiali parteneri.
"Odata cu extinderea activitatilor noastre in Europa am realizat ca nivelul productiei nu este suficient", a declarat directorul executiv al Sharp, Takashi Nakagawa cu ocazia unei conferinte de presa, informeaza NewsIn.

Compania japoneza produce modelul Aquos de televizoare LCD si opereaza deja un centru de asamblare in Spania, destinat pietei europene. Nagakawa a precizat ca urmareste sa atinga o cota de piata de 15% pentru televizoarele LCD, in anul fiscal care va incepe in aprilie 2007, in crestere cu 5% fata de anul precedent.

Sharp a pierdut locul intai pe piata de vanzari a televizoarelor LCD, deoarece cererea a depasit capacitatea de productie. Momentan acest loc este ocupat de compania rivala Sony, care produce modelul de televizoare LCD Bravia.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri