Ministrul ungar al Apararii a mobilizat o parte din rezervistii voluntari ai armatei, pentru a ajuta autoritatile sa faca fata crizei imigratiei, relateaza agentia oficiala MTI, citata de Reuters in pagina electronica.

Ministrul Istvan Simicsko a luat aceasta decizie la cererea sefului Statului Major General al armatei ungare. Rezervistii vor fi trimisi in primul rand in garnizoanele ramase goale dupa ce soldatii au fost mobilizati la frontiera, dar ar putea primi si alte sarcini, potrivit MTI. Ungaria este implicata intr-o disputa cu vecinii sai Serbia si Croatia, in conditiile in care cele trei tari se straduiesc sa faca fata numarului mare de imigranti care fug din calea razboiului si saraciei din Orientul Mijlociu si incearca sa ajunga in Europa occidentala, potrivit Mediafax.

Gyorgy Bakondi, consilierul premierului ungar pe probleme de securitate interna, a informat vineri seara ca 700 de soldati si 800 de politisti vor fi mobilizati sambata in zona in care frontiera este expusa cel mai mult valului de imigranti.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri