Ungaria a finalizat constructia unui gard de sarma ghimpata pe un segment de 41 de kilometri al frontierei ungaro-croate, in incercarea de a opri valul de imigranti, a anuntat un purtator de cuvant al Ministerului Apararii, citat de AFP in pagina online.

"Gardul a fost finalizat vineri noaptea", a declarat Attila Kovacs pentru AFP. Restul de 330 de kilometri din frontiera ungaro-croata trece de-a lungul raului Drava, care este greu de traversat, scrie Mediafax.

Ungaria a inceput vineri dimineata constructia gardului temporar la frontiera cu Croatia, dupa ce premierul ungar Viktor Orban a anuntat miercuri o decizie in acest sens. Marti, Ungaria a anuntat de asemenea ca va construi un gard metalic si pe segmente ale frontierei cu Romania, desi Budapesta si-a atras critici internationale dure din cauza construirii unui gard la frontiera cu Serbia.

Autoritatile ungare au anuntat vineri seara ca au oprit un tren care aducea aproximativ 1.000 de imigranti din Croatia, au arestat mecanicul si au dezarmat politistii croati care il insoteau, insa oficialii de la Zagreb au negat ca ofiterii ar fi fost dezarmati sau retinuti. Gyorgy Bakondi, consilierul premierului ungar pe probleme de securitate interna, a afirmat ca, pana in prezent, 4.400 de imigranti au traversat granita croato-ungara si alti 1.000-1.200 sunt asteptati sa soseasca.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri